Готвене: 25 мин.
Порции: 6
Продукти:
100 г. пълнозърнесто брашно55 г брашно тип 500
1 и 1/2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. мляна канела
40 г. кафява захар
1 голяма ябълка, обелена и нарязана на дребни кубчета
125 мл. прясно мляко
1 яйце, леко разбито с вилица
4 с. л. олио
орехови ядки
100 г. пълнозърнесто брашно55 г брашно тип 500
1 и 1/2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. мляна канела
40 г. кафява захар
1 голяма ябълка, обелена и нарязана на дребни кубчета
125 мл. прясно мляко
1 яйце, леко разбито с вилица
4 с. л. олио
орехови ядки
Приготвяне:
• За рецептата “Пълнозърнести мъфини с ябълки” фурната се загрява на 200 С.
• Формата за мъфини (6 х 80 мл) се намаслява и набрашнява или се застила с хартиени кошници.
• В средна купа се пресяват пълнозърнестото и бялото брашно, бакпулверът и канелата.
• Добавят се захарта и ябълките и всичко се разбърква.
• В друга купа се разбъркват до еднородна смес яйцето, млякото и олиото.
• Млечната смес се изсипва при брашното и тестото за "Пълнозърнести мъфини с ябълки” се разбърква.
• Разпределя се в подготвената форма.
• Отгоре върху всеки мъфин се нареждат орехови ядки.
• Пълнозърнестите мъфини с ябълки се пекат 20-25 минути.
• Охлаждат се 5 минути в тава, след което се прехвърлят върху метална скара до пълно охлаждане.
Източник: http://www.gotvetesmen.com/
• За рецептата “Пълнозърнести мъфини с ябълки” фурната се загрява на 200 С.
• Формата за мъфини (6 х 80 мл) се намаслява и набрашнява или се застила с хартиени кошници.
• В средна купа се пресяват пълнозърнестото и бялото брашно, бакпулверът и канелата.
• Добавят се захарта и ябълките и всичко се разбърква.
• В друга купа се разбъркват до еднородна смес яйцето, млякото и олиото.
• Млечната смес се изсипва при брашното и тестото за "Пълнозърнести мъфини с ябълки” се разбърква.
• Разпределя се в подготвената форма.
• Отгоре върху всеки мъфин се нареждат орехови ядки.
• Пълнозърнестите мъфини с ябълки се пекат 20-25 минути.
• Охлаждат се 5 минути в тава, след което се прехвърлят върху метална скара до пълно охлаждане.
Източник: http://www.gotvetesmen.com/